• Fons van den Bergh

  Fons van den Bergh is op 30 augustus 1960 te Halsteren geboren. Het diploma gymnasium alpha werd in 1978 aan het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart te Bergen op Zoom behaald. Aansluitend werd een applicatiecursus natuur en scheikunde aan de Geneeskunde Faculteit te Nijmegen gevolgd.

  In 1979 startte de artsenopleiding aan de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit te Rotterdam; de eed werd afgelegd op 16 mei 1986 De militaire dienstplicht werd hierna in de functie van sociaal-medisch arts uitgeoefend.

  In 1987 werd begonnen als arts-assistent Radiotherapie niet in opleiding in de Dr. Daniel den Hoed kliniek (Hoofd Prof. dr. B. van der Werf-Messing). De specialisatie tot radiotherapeut-oncoloog vond plaats in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (Hoofd/opleider Prof. dr. J.J. Battermann) in de periode 1988-1993. Tijdens deze periode werd de wetenschappelijke stage gewijd aan conformatie radiotherapie op de afdeling radiotherapie van de Universiteit van Michigan, Ann Arbor, Verenigde Staten, en van het Nederlands Kanker Instituut te Amsterdam (begeleider Dr. H. Meertens, klinisch fysicus).

  Sinds 1993 is Fons verbonden als radiotherapeut-oncoloog aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en sinds 2002 tevens aan het Martini ziekenhuis te Groningen. Hij is lid van de hypofysewerkgroep in het UMCG en uro-oncologisch consulent voor Het Integraal Kankercentrum Noord Oost. Hij heeft zitting in de Landelijke Werkgroep Urologische Tumoren en is betrokken bij de landelijke richtlijn Prostaat en Zaadbalkanker.

  Sinds 2006 is hij mede-organisator van het nationale radiotherapeutendebat over borst- en prostaatkanker.

  In de Radiation Oncology Group(ROG) van de European Organisation for Research and Treatment of Cancer (www.EORTC.eu) is hij sinds 1996 actief betrokken bij het prostaatkanker onderzoek. In 2006 leidde dit tot het gastheerschap voor de EORTC-ROG Meeting te Groningen. Op dit moment is hij lid van de Steering Committee in de hoedanigheid van voorzitter van de membershipcommittee en inkomend voorzitter van de Genito-Urinary working party.

  Hij is gehuwd met Margo van Willegen. Samen hebben ze drie kinderen: Nienke, Joris en Gijs.